Ultima oră

Filat si Videanu au hotarat constructia unui gazoduct Ungheni-Iasi

 "Independenta energetica ofera o cu totul alta atmosfera si conditii de activitate", a precizat Vlad Filat. De asemenea, in cadrul intrevederii de luni de la Chisinau dintre premier si ministrul roman al economiei au fost abordate aspecte ce țin de relatiile bilaterale si perspectivele colaborarii din continuare.

"Principalul subiect al discutiei a vizat interconectarea sistemelor de asigurare cu energie electrica si gaze naturale, fiind examinate oportunitati suplimentare de colaborare in domeniul asigurarii securitatii energetice a celor doua tari.

In particular s-a discutat despre stadiul de realizare a proiectului constructiei liniei electrice de interconexiune de 400 kV Balti-Suceava.

Totodata, in contextul identificarii unor variante alternative de aprovizionare cu energie electrica, s-a examinat oportunitatea interconexiunii liniilor electrice pe directia Ungheni-Iasi, in cadrul constructiei statiei electrice de la Ungheni", se precizeaza in comunicatul postat luni pe site-ul Guvernului Republicii Moldova.

In acest sens, Vlad Filat a pledat pentru elaborarea unei agende clare si pentru determinarea proiectelor prioritare care urmeaza a fi realizate in vederea obtinerii rezultatelor palpabile. Aceste subiecte urmeaza a fi discutate detaliat in cadrul vizitei unei delegatii a Guvernului Republicii Moldova la Bucuresti care va avea loc in perioada imediat urmatoare.

La intrevederea de luni au participat Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca, membrii delegatiei care il insotesc pe Adriean Videanu in vizita sa la Chisinau, precum si Viceprim-ministrul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazar.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *