Ultima oră

Filat făcut “praf” cu arma lui

Asta după ce recent Parlamentul a adoptat și modificări privind excluderea termenului de prescripție pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârșit infracțiuni la 7 aprilie 2009, propunere inițiată de liderul PLDM, Vlad Filat.

“Considerăm la fel de necesară, completarea acestei legi cu o nouă derogare de la prevederile art. 60 din Codul Penal al Republicii Moldova pentru a nu permite evitarea răspunderii penale a principalilor actori implicaţi în ilegalităţi cu impact major, referitoare la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, precum și la cedarea 22 % din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse”, se menționează în nota informativă a liberalilor.

Proiectul de lege este semnat de Mihai GHIMPU, Valeriu MUNTEANU, Corina FUSU, Gheorghe BREGA, Boris VIERU.

Vedeți mai jos proiectul de lege.

PROIECT

PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA

LEGE
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 56 din 4 aprilie 2014 pentru completarea articolului 60 din Codul penal al Republicii Moldova nr. 985-XV din 18 aprilie 2002
Parlamentul adoptă prezenta lege organică.

Articolul unic. — La Articolul II al Legii nr. 56 din 04 aprilie 2014 pentru completarea articolului 60 din Codul penal al Republicii Moldova nr. 985-XV din 18 aprilie 2002 după cuvintele „ori în legătură cu aceste evenimente” se introduce textul „sau cu acţiunile de concesionare a activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” ori cu tranzacţionarea acţiunilor „Banca de Economii” S.A.

PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI
Notă informativă

la proiectul Legii
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 56 din 4 aprilie 2014 pentru completarea articolului 60 din Codul penal al Republicii Moldova nr. 985-XV din 18 aprilie 2002

Prin Legea nr. 56/2014 a fost exclusă aplicarea prescripţiei tragerii la răspundere penală pentru persoanele care au săvârşit infracţiuni în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, ori în legătură cu aceste evenimente.

Considerăm la fel de necesară, completarea acestei legi cu o nouă derogare de la prevederile art. 60 din Codul Penal al Republicii Moldova pentru a nu permite evitarea răspunderii penale a principalilor actori implicaţi în ilegalităţi cu impact major, referitoare la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, precum și la cedarea 22 % din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse.

Suntem ferm convinşi că adoptarea acestei legi va spori garanţiile soluţionării legale a tragerii la răspundere a funcţionarilor care au săvârşit infracţiuni de abuz în procesul de înstrăinare frauduloasă a acestor două obiective strategice pentru Republica Moldova — Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi S.A. „Banca de Economii”.

Deputaţi în Parlament,
Mihai GHIMPU, Valeriu MUNTEANU, Corina FUSU,
Gheorghe BREGA, Boris VIERU

vox.publika.md
Valeriu Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *