Guvern

Filat către Barroso: RM doreşte aderarea la Spaţiul European Aviatic Comun

„Încheierea unui acord de creare a unui spaţiu aerian comun cu Uniunea Europeană este o prioritate pentru ţara noastră. În acest sens, ţin să Vă informez referitor la disponibilitatea RM de a iniţia cât mai curând posibil negocierile privind aderarea la Spaţiul Aeronautic Comun European”, se arată în scrisoarea şefului Executivului de la Chişinău.

De asemenea, prim-ministrul a propus delegarea, în viitorul imediat, a unei misiuni de evaluare a nivelului de pregătire al ţării noastre pentru liberalizarea spaţiului aerian şi identificarea echipei de negociatori din partea Uniunii Europene pentru discuţiile pe marginea noului cadru de cooperare în domeniul transportului aerian.

Aderarea Moldovei la Spaţiul European Aviatic Comun face parte din procesul de integrare europeană a RM. Potrivit Guvernului, acest lucru va contribui la dezvoltarea economiei naţionale, va duce la scăderea preţurilor la biletele de avion, va facilita accesul companiilor low-cost în Moldova şi va contribui la creşterea industriei turismului.

Menţionăm că Spaţiul European Aviatic Comun include toate statele membre ale UE, precum şi statele candidate la aderare – Elveţia şi Norvegia.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *