Internațional

F1: Jenson Button a câştigat Marele Premiu al Canadei, VIDEO

Pe locul trei s-a clasat Mark Webber (Red Bull), iar pe patru a terminat Michael Schumacher (Mercedes GP).

Au mai punctat Vitali Petrov (Lotus Renault) – locul 5, Felipe Massa (Ferrari) – locul 6, Kamui Kobayashi (Sauber) – locul 7, Jaime Alguersuari (Toro Rosso) – locul 8, Rubens Barrichello (Williams ) – locul 9 şi Sebastien Buemi (Toro Rosso) – locul 10.

Piloţii Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) şi Fernando Alonso (Ferrari) au abandonat.

Cursa canadiană a fost oprită timp de două ore din cauza ploii torenţiale care a căzut la Montreal.

Comisarii FIA au validat victoria lui Jenson Button în MP Canadei

Comisarii FIA au decis să nu dicteze nicio sancţiune împotriva lui Jenson Button (McLaren-Mercedes), în urma incidentelor în care el a fost implicat în MP al Canadei, soldate cu abandonul altor piloţi, astfel că victoria britanicului în cursa de duminică a fost confirmată.
În turul 8 al Marelui Premiu al Canadei, Lewis Hamilton a încercat să-l depăşească pe Jenson Button, care i-a închis traiectoria şi l-a forţat pe coechipierul său să atingă zidul de protecţie al circuitului şi să abandoneze. În turul 37, Button a fost din nou protagonistul unui incident, după ce l-a lovit pe Fernando Alonso şi l-a scos în decor. Monopostul spaniolului a rămas suspendat pe un vibrator, ceea ce a însemnat finalul cursei pentru pilotul de la Ferrari.

Comisarii FIA au analizat cele două momente ale Grand Prix-ului de la Montreal după încheierea cursei şi au ajuns la concluzia că Button nu este vinovat de producerea accidentelor.

Britanicul a câştigat, duminică, la Montreal, Marele Premiu al Canadei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce l-a depăşit în ultimul tur pe Sebastian Vettel de la Red Bull, care a trecut al doilea linia de sosire. Pe locul trei s-a clasat Mark Webber (Red Bull), iar pe patru a terminat Michael Schumacher (Mercedes GP).

Aceasta a fost prima victorie a lui Button în acest sezon şi a doua cursă pe care Vettel nu o câştigă în 2011, după Marele Premiu al Chinei, în care a triumfat Lewis Hamilton. Înaintea MP Canadei, germanul de la Red Bull reuşise trei succese consecutive.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Europei, va avea loc peste două săptămâni, la Valencia.

Urmărește video cu ultimul tur în care Button îl depășește pe Vettel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *