Guvern

Experţi americani ne învaţă cum să sporim producţia de lapte

„Mulţi dintre producătorii de lapte din Moldova deţin cunoştinţe de bază în domeniu şi sunt deschişi pentru a asimila practici mai avansate”, susţine David Ziegler. „Cu toate acestea, după ce fermele care au activat pe vremuri au fost desfiinţate definitiv, crearea unor noi ferme, performante, necesită multe investiţii şi timp”, estimează expertul.

Potrivit savantului american, culturile furajere crescute fără îngrăşăminte au un conţinut redus de proteine. Pentru sporirea productivităţii de lapte, David Ziegler recomandă folosirea mai frecventă a concentratelor pe bază de soia, care au un conţinut de două ori mai bogat în proteine decât cele pe bază de floarea-soarelui. Totodată, în opinia savantului, animalele ce asigură o productivitate mai înaltă trebuie să dispună de o raţie alimentară separată, care să conţină mai mult nutreţ combinat.

David Ziegler a fost selectat prin concurs pentru a acorda consultanţă SRL „Total-Gnatiuc” din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, în aspecte ce ţin de sănătatea şi nutriţia vacilor, cu scopul majorării producţiei de lapte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *