Actualitate

Ex-comunistul Vladimir Turcan a fost exclus din componenta Biroului permanent

Fractiunea comunista a cerut Parlamentului sa il excluda pe deputatul neafiliat Vladimir ?urcan din componenta Biroului permanent al Parlamentului. Parlamentul a votat excluderea deputatului, insa ?urcan a anuntat despre retragerea sa mai devreme.

Comunistii au propus ca Vladimir ?urcan sa fie inlocuit in cadrul Biroului cu deputatul fractiunii PCRM, Galina Balmos. Schimbarile au fost necesare dupa ce, la 15 decembrie 2009, Vladimir ?urcan a anuntat despre parasirea fractiunii PCRM.

Din acelasi considerent comunistii au cerut si excluderea altui deputat neafiliat, Valentin Guznac, din functia de presedinte al Comisiei administratie publica, mediu si dezvoltare regionala.

Potrivit unui proiect al fractiunii PCRM, Valentin Guznac ar putea fi inlocuit cu deputatul comunist Violeta Ivanov.

Intentia respectiva a provocat dispute. Deputatul PD, Oleg Serebrian, a spus ca odata ce fractiunea PCRM s-a redus numeric, aceasta nu ar mai trebui sa detina sefia a patru comisii parlamentare permanente.

Pentru a calma spiritele, presedintele Comisiei juridica, numiri si imunitati, Ion Plesca, a cerut remiterea proiectului pentru examinare suplimentara.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *