Fotbal

Euro 2020, semifinale: Italia, neînvinsă de 32 de meciuri, dă piept cu Spania

Italia și Spania se întâlnesc în prima semifinală de la Euro 2020, marți, pe Wembley. Trupa lui Roberto Mancini a câștigat ultimele 13 meciuri internaționale, în timp ce ibericii încep să-și recapete din strălucirea de altădată.

Cu o serie incredibilă de 32 de meciuri fără înfrângere, Italia va întâlni o echipă întinerită a Spaniei pe Wembley.

În vârful ei de formă din 2012, Spania învingea cu 4-0 Italia în finala Euro. La turneul final al Campionatului European din 2016 însă Italia trecea de Spania, scor 2-0, în optimile competiției.

În grupele Euro 2020, Italia a învins pe rând Turcia (3-0), Elveția (3-0) și Țara Galilor (1-0). Trupa lui Mancini a trecut mult mai greu de Austria, în optimi, după 120 de minute de joc. În sferturi, Squadra Azzura a eliminat Belgia cu 2-1.

Spania, pe de altă parte, a început anevoios ediția actuală a Euro. Ibericii au remizat cu același scor, 1-1, în fața Poloniei și Suediei.

În ultima partidă din faza grupelor, elevii lui Luis Enrique s-au distrat cu Slovacia, scor 5-0. În optimi, Spania a eliminat Croația, cu 5-3 după prelungiri, iar în sferturi a răpus Elveția la loviturile de departajare.

Roberto Mancini, tehnicianul Italiei, susține că ”va fi greu, mai ales că Spania este o echipă extraordinară de ceva timp”.

În cealaltă tabără, Luis Enrique a declarat: ”Nu cred că vreuna dintre echipe are puterea de a domina, așa că va fi interesant să vedem cine va câștiga. Jocul va fi unul foarte interesant cu siguranță”.

Echipe probabile:

Italia: Donnarumma – Di Lorenzoo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Insigne.

Spania: Simon – Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Alba – Koke, Busquets, Pedri – F. Torres, Morata, Olmo.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *