DIVERSE

EURO 2012: Spania – Portugalia de la 21:45. Cine va fi prima finalistă?

Duelul iberic va fi interesant nu numai datorită stilului asemănător de joc, confirmat de statisticile UEFA de la acest turneu final, dar şi fiindcă 35 de jucători de la cele două echipe, din totalul de 46, joacă în cele două campionate ale Peninsulei. Astfel, 19 jucători spanioli joacă în Primera Division, alături de alţi şase portughezi, iar zece jucători lusitani evoluează în Liga Sangres.

Faptul că cele două echipe preferă un joc ofensiv este dovedit de statistica generală de la Euro 2012, după cele patru partide de până acum, oferită de UEFA.

Palmaresul general dintre cele două echipe ilustrează supremaţia evidentă a Spaniei, cu 16 victorii, faţă de cele 6 ale lusitanilor (victoria de la CE 2004 fiind unica într-un joc oficial) şi 12 remize.

De remarcat şi faptul că ultimul meci dintre cele două reprezentative a avut loc la patru luni şi jumătate după duelul de la CM 2010 şi a fost câştigat clar de portughezi, scor 4-0.

Selecţionerul campioanei mondiale şi europene, Vicente del Bosque nu a dorit să vorbească despre acel ultim joc dintre cele două echipe, preferând să admită, în schimb, că îi va acorda o atenţie deosebită lui Cristiano Ronaldo.

"Noi ne uităm în urmă. Vom fi noi înşine, iar acest lucru nu înseamnă că nu vom fi atenţi la anumite detalii. Este important să ne facem jocul şi să ne dezvoltăm propriile idei.

Da, vom încerca să-l anihilăm pe Ronaldo, deşi eu am un respect sincer faţă de întreaga echipă a Portugaliei. Trebuie să fim atenţi la Ronaldo, întrucât este un jucător remarcabil şi e logic să se vorbească atât de mult despre el.

Ştim cum să jucăm contra sa şi cum să-l oprim", a afirmat Del Bosque.

tvrinfo.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *