Social

Epopeea funcţionarilor beţi la volan continuă

Primarul oraşului Râşcani, Victor Bogatico, a fost implicat într-un accident rutier, avariind maşina de serviciu. Locuitorii oraşului îl compătimesc, dar sunt indignaţi de faptul că edilul a folosit automobilul în scopuri personale. Într-o scrisoare remisă redacţiei, aceştia spun că primarul nu avea permis de conducere şi era în stare de ebrietate. La rândul său, Victor Bogatico afirmă că este denigrat de oponenţii săi politici.

În scrisoarea venită la redacţie se menţionează că accidentul a avut loc pe 6 ianuarie 2012, la ora trei dimineaţa, în raionul Drochia. „În automobil se afla şi o tânără minoră, care, potrivit unor surse, ar fi amanta lui. După accident, fata a fost spitalizată în stare gravă. Primarul nu avea permis de conducere şi nici foaie de parcurs şi, potrivit martorilor, era în stare de ebrietate. Automobilul de model Peugeot Bipper a fost cumpărat cu două săptămâni în urmă de către primăria oraşului Râşcani. Poliţia a stabilit că primarul era absolut treaz. Astfel, măriilor lor li se permite totul, dar cum rămâne cu noi?”, punctează semnatarii scrisorii.

Poliţia rutieră din Drochia a confirmat că Victor Bogatico era însoţit de o fată în vârstă de 17 ani, că el nu era în stare de ebrietate în momentul când s-a întâmplat accidentul, precum şi faptul că nu avea permis de conducere. Inspectorul de poliţie Marcel Cimbriciuc nu ne-a spus însă cine era fata din automobil.

Primarul de Râşcani susţine, la rândul său, că unii consilieri locali încearcă prin aceste zvonuri să-l denigreze. „Nu eram în stare de ebrietate. Nu este adevărat nici că eram cu amanta în maşină. Sunt defăimat de oponenţii mei politici, iar în spatele acestor zvonuri se află consilierul independent Oleg Turea”, a afirmat pentru TIMPUL Victor Bogatico, care face parte din Partidul Comuniştilor. Primarul ne-a mai spus că a folosit maşina de serviciu pentru a duce un prieten la gara din Drochia, dar a refuzat să ne spună cine era fata cu care se afla în maşină.

Oleg Turea nu a fost de găsit pentru a se pronunţa asupra acuzaţiilor aduse de primar. Iar colegul primarului, consilierul Vladimir Victor Badrajan ne-a spus că V. Bogatico a luat deja un credit din bancă pentru a acoperi cheltuielile pentru reparaţia automobilului avariat.
Victor Bogatico riscă o amendă în mărime de 2000 de lei şi şase puncte de penalizare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *