Actualitate

Elveţia interzice fierberea homarilor vii fără asomare

„Crustaceele vii, printre care şi homarii, nu mai pot fi transportate pe gheaţă sau în apă cu gheaţă. Speciile acvatice trebuie să fie ţinute întotdeauna în mediul lor natural. Crustaceele trebuie să fie acum asomate”, se arată în normele adoptate miercuri de Guvern care urmează să intre în vigoare.

De asemenea, prin noile reglementări se intenţionează eliminarea fermelor ilegale de pui de câini, scoaterea în afara legii a dispozitivelor automate de pedepsire a câinilor care latră, precizarea condiţiilor pentru eutanasierea animalelor bolnave sau rănite şi introducerea responsabilizării faţă de bunăstarea animalelor a organizatorilor unor evenimente publice.

Elveţia nu este singura ţară care încearcă să protejeze homarii de ceea ce organizaţiile pentru protecţia animalelor numesc tratamente aplicate cu cruzime în bucătărie. Curtea Supremă din ţara vecină, Italia, a dispus în luna iunie a anului trecut ca aceste crustacee să nu fie ţinute în gheaţă în restaurante deoarece această practică le cauzează o suferinţă nejustificată înainte de a fi omorâte, precizează sursa citată.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *