Fotbal

Dumitru Plămădeală a devenit campion al APSM la fotbal

În calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere el i-a învins în semifinală pe cîștigătorul ediției precedente, Sergiu Carauș, atașat de presă la clubul de fotbal Dacia Chișinău, în urma executării loviturilor de departajare, cu scorul 7-6, iar în finală l-a întrecut pe producătorul de știri sportive de la PRO TV, Arcadie Munteanu cu scorul 3-2. Surpriza competiției a constituit-o evoluția fotoreporterului portalului sporter.md, Victor Orehov, care s-a clasat pe locul trei după ce i-a învins pe Eugen Draganov (Prime TV), Eduard Ciobanu, președintele APSM, și Dumitru Antoceanu de la Ren TV. ”Am învins, pentru că mi-am dorit mult acest titlu”, a declarat pentru agenție Dumitru Plămădeală. ”Am dorit să stabilesc un record al Olimpiadei – 4 titluri de campion, dar n-a ieșit de data aceasta”, a spus Arcadie Munteanu.

Conform regulamentului, fiecare participant execută și parează lovituri de pedeapsă din trei încercări, iar în caz de egalitate se continuă pînă la desemnarea cîștigătorului la o diferență de un gol.

Olimpiada APSM se desfășoară a 16-ea oară. Turneul de fotbal a coincis cu Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, fiind marcată într-un cadru festiv după încheierea turneului de fotbal.

Mîine, 3 iulie, se va desfășura ultima probă din cadrul Olimpiadei, natația. Concursul va avea loc cu începere de la ora 15.00 la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Arcadie Munteanu a devenit premiant la cinci probe sportive (bowling, badminton, biliard, tenis și fotbal), stabilind un nou record al Olimpiadei. Vechea performanță – patru locuri premiante – îi aparținea reportului AIS MOLDPRES, Ion Robu.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *