Dodon vrea mai multe secții de vot în Rusia, chiar dacă la prezidențiale a luat doar 2192 de voturi

publicat în Actualitate pe 15 Mai 2021, 07:00

Igor Dodon este supărat pentru că diaspora occidentală se mobilizează și iese masiv la vot și vrea să fie deschise mai multe secții de votare în Federația Rusă.  

De menționat că socialistul, în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2020, a luat doar 2192 de voturi din 5.603, pierzând în fața rivalului său de la Bălți, R.Usatîi.

„În Rusia avem vreo 350-400 de mii, tot așa ca în Europa, au votat numai 15 mii, adica din 400 de mii – numai 15 mii. Acolo, în Europa, din 400 de mii au votat 250 de mii. E corect? Nu-i corect. (…) Ar fi bine să dăm posibilitatea să voteze și unii și alții. În egală măsură. Și cei din Europa și cei din Federația Rusă. Atunci va fi corect, dar așa când votează doar unii...”, a punctat Dodon.

În campania prezidențială, Igor Dodon a venit cu mesaje dure împotriva diasporei, spunând că alegătorii de peste hotare fac parte din „electoratul paralel” și că „cei de peste hotare nu ar trebui să decidă soarta celor care au rămas în țară”. Urmare a acestor atacuri, la secțiile de vot de peste hotare au ieșit peste 260 de mii de oameni - un record absolut în istoria R.Moldova.