Actualitate

Dodon nu a ajuns la Bruxelles. Cum motivează

Șeful statului nu a precizat care sunt aceste motive, însă a relatat că Aureliu Ciocoi, consilierul prezidențial în domeniul politicii externe, a rostit un discurs, din numele președintelui Republicii Moldova, la deschiderea solemnă a Forumului.

În discursul, făcut public pe site-ul Președinției, șeful statului menționează că încearcă să promoveze „o politică externă echilibrată, să mențină și să aprofundeze relațiile cu Uniunea Europeană, dar, totodată, să restabilească bunele relații cu Federația Rusă, reieșind din interesele naționale”.

„Moldova este una dintre țările a căror situație deloc simplă a fost provocată de o nouă ruptură geopolitică între actorii globali. Noi ne străduim în orice chip să contribuim la depășirea acestei crize, să echilibrăm interesele Occidentului și cele ale Orientului în privința țării noastre. Sperăm că vom fi auziți”, se arată în discursul șefului statului.

De notat că în ajun raportorul Parlamentului European pentru Moldova, europarlamentarul Petras Auštrevičius, a declarat pentru Radio Europa Liberă în cadrul vizitei la Bruxelles Igor Dodon va trebui să răspundă la o serie de întrebări dure.

„Aceste întrebări sunt: cum veți organiza alegerile, în baza cărei legi electorale, ce se întâmplă cu ancheta privind frauda bancară, ce se întâmplă cu invalidarea alegerii domnului Năstase. Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile domnului Dodon la aceste întrebări”, a declarat europarlamentarul.

Sursa: moldova.org


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *