Dodon încalcă legea / DOVADA FOTO că „șeful” statului NU DĂ DOI BANI pe măsurile de protecție împotriva coronavirusului

publicat în Justiție pe 7 Mai 2020, 14:16

 

Președintele Igor Dodon sfidează în continuare normele sanitare și măsurile de protecție împotriva coronavirusului, iar începând cu 7 mai încălcând chiar și legea.

De la declanșarea pandemiei, Igor Dodon a încălcat constant normele sanitare, desfășurând ședințele din clădirea Președinției, uneori cu participarea și a mai bine de 30 de persoane, fără purtarea măștilor sau a mănușilor.

De la 7 mai a devenit însă obligatorie purtarea măștilor în locurile publice și în spațiile închise, cu participarea mai multor persoane. Cei care nu respectă această obligativitate sunt pasibili de răspundere contravențională sau chiar penală în cazul în care neglijența lor duce la contaminarea altor cetățeni.Aceste reguli sunt însă sfidate de Dodon, care joi, în cadrul unei vizite în Găgăuzia, s-a afișat într-o sală în care erau prezente mai bine de 10 persoane, fără a purta mască sau mănuși. Mai mult, nici oficialii găgăuzi și nici măcar cameramanii (cu o singură excepție) sau agenții de pază nu purtau aceste măști.https://cotidianul.md