Actualitate

Dodon este acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 „Tiras – Tighina”, Anatolie Caraman, a spus că a găsit agenda respectivă în cutia sa poștală și că o va preda organelor de anchetă ca pornească o urmărire penală.

„Igor Dodon spune că a câștigat cinstit alegerile pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Dar nu este aşa. El a corupt cetăţenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiștii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman.

El a mai spus că în agendă sunt trecute și nume ale unor jurnaliști locali, care au fost plătiți să meargă la diferite evenimente organizate de formațiune şi să publice materiale în ziarele pentru care lucrează.

În cadrul aceleași conferințe de presă, fruntașii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) a anunţat organizarea unui marș al tricolorului, duminică 26 martie, pentru marcarea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Principatele Române, din 27 martie 1918. După marş, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, vor fi distribuite panglici tricolore, va fi organizat un miting, în cadrul căruia vor fi rostite discursuri, ulterior va avea loc un concert susținut de interpreți autohtoni şi colective artistice. Luni, 27 martie, membrii ODIP vor merge în satul Ulmu, raionul Ialoveni, unde la gimnaziul din localitate va fi dezvelit bustul scriitorului român Mihai Eminescu.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *