Moldova

Divizia Naţională a acces în top-100 mondial

Turneul republican, câştigat în ultimii zece ani de o singură echipă, Sheriff Tiraspol se poziţionează, actualmente, pe locul 69, cu 2443,5 puncte, având cu 17 puncte mai puţin decât Premier-Liga din Belarus, competiţie care se află cu un loc mai sus.

De remarcat că în faţa Diviziei Naţionale se află campionate din ţări cu mai puţine tradiţii fotbalistice, precum Guatemala, Zambia, Angola şi altele. Mai sus de competiţia autohtonă se află şi turneele ţărilor vecine, în care evoluează mulţi fotbalişti din republica noastră: Premier Liga (Rusia) – locul 17, Perşa Liga (Ucraina) – 18, şi Liga 1 (România) – 23. Turneul moldovenesc este urmat în top, de campionatele Qatarului, Kuwait-ului, El Salvadorului şi chiar A-League din Australia.

Campionatele din ţările-adversare ale selecţionatei „tricolorilor” în preliminariile Euro-2012, au următoarea situaţie în clasament: olandeza Eredivizie – locul 8, maghiara NB1 (40), suedeza Allsvenskan (41), finlandeza Weikkausliiga (54), iar Campionato din San Marino nu este prezent în top.

Primele trei poziţii în clasamentul dat publicităţii de IFFHS sunt ocupate de Premier League (Anglia), Primera Division (Spania) şi Serie A (Italia).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *