Actualitate

Directorul Liceului ”Prometeu”, decorat de Klaus Iohannis

Distincția i-a fost oferită de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, în cadrul festivității de sfârșit de an școlar ”Ultimul sunet clopoțel”.

Elevii claselor absolvente ale Liceului ”Prometeu” din capitală și-au luat rămas bun de la profesori, dar și de la colegii alături de care au studiat timp de 12 ani.

Dascălii care i-au instruit spun că au încredere în ei și în faptul că sunt bine pregătiți de Bacalaureat, după cum a menționat Doina Oprea, profesoară de matematică.

”Nu cred că sunt emoții, sunt rezultatele muncii noastre și vedeam relaxați, îmi dau seama că ei știu că merg cu un bagaj mare de cunoștințe. Chiar emoțiile unui BAC serios au trecut. Mulți din ei sunt admiși la studii și asta îi face și mai relaxați, și mai încrezători”.

Și copii din clasele mai mici spun că au avut un an de studii interesant, dar abia așteaptă vacanța de vară.

”Astăzi este o zi importantă pentru noi, pentru că e finele primului an de liceu și suntem foarte fericiți. Acest an a fost puțin mai greu de acomodat. În vacanță mă voi odihni la mare cu familia, voi pleca la bunici, voi merge în tabără.

A fost foarte interesant, captivant, am avut o experiență frumoasă, toți profesorii au încercat să ne îndrume în viață”.

La ceremonie a participat și ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca. Diplomatul, aflat la sfârșit de mandat în Republica Moldova, i-a înmânat directorului liceului ”Prometeu”, Aurelian Silvestru, ordinul Meritul cultural în grad de ofițer din partea președintelui României. Marius Lazurca.

”Președintele României, dorind a răsplăti meritele domnului Aurelian Silvestru, scriitor, pedagog, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția semnificativă avută la promovarea valorilor democrației în Republica Moldova, pentru consolidarea comunității de limbă și civilizație de o parte și de alta a Prutului, conferă ordinul Meritul cultural în grad de ofițer, categoria F – promovarea culturii.

Aurelian Silvestru: Mă simt deosebit de onorat pentru această distincție acordată de președintele României, onorat și, totodată, obligat. Eu știu că mai am multe de făcut pentru țară”, a declarat Marius Lazurca.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *