Finanţe

Directorul „Eximbank” susţine că pierderile înregistrate de bancă nu constituie motiv de îngrijorare

Potrivit agenţiei "Infotag", într-un interviu acordat revistei „Profit”, directorul general al „Eximbank” afirmă că pierderile sînt cauzate de activitatea de curăţare a portofoliului de credite, fapt ce îi va permite băncii să înceapă anul 2015 cu o calitate înaltă a portofoliului.

"Clienţii noştri vor putea fi mîndri de faptul că sînt clienţii unei bănci transparente, sănătoase şi sigure, care are drept obiectiv dezvoltarea activităţii comerciale şi îmbunătăţirea serviciilor acordate şi care aparţine unuia dintre cele mai mari grupuri bancare italiene", afirmă Gaita.

El a menţionat că banca a preferat să identifice toate creditele pe care trebuie să le recupereze, inclusiv prin acţiuni juridice, pentru a proteja interesele acţionarului şi a asigura o transparenţă maximă a băncii faţă de toţi clienţii.

"Am fi putut restructura aceste credite, prelungindu-le termenele de scadenţă şi gestionîndu-le ca şi cum ar fi fost performante, dar acest lucru nu corespunde unei administrări corecte a băncii. Prin urmare, am optat pentru curăţarea portofoliului de credite", a spus Gaita.

Potrivit lui, din cauza prognozelor de pierderi pentru anul 2014, acţionarul unic Veneto Banca a efectuat în februarie curent o majorare de capital în sumă de 14,5 milioane de euro, fiind dispusă să facă şi alte majorări de capital în caz de necesitate.

"Afirm acest lucru cu fermitate, pentru că există zvonuri că banca ar fi de vînzare, că întîmpină dificultăţi din cauza pierderilor, însă acest lucru nu corespunde realităţii, deoarece, în acest caz, acţionarul nu ar fi efectuat majorări de capital, nu ar fi permis efectuarea investiţiilor în imobile şi în tehnologii", a precizat bancherul.

Sursa: Noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *