Actualitate

Directorul companiei olandeze, care administreaza portul Giurgiulesti, reclamă atacuri orchestrate cu scopul de prelua afacerea

Avocatul companiei olandeze, Alexandru Tănase  vorbeste despre o decizie a magistratilor din Moldova care i-au dat dreptate directorului Bemol. Cel din urma l-a actionat in judecata pe Thomas Moser pentru management defectuos al retelei de benzinarii, pe cand acesta era administrator la Bemol. Reprezentantii companiei olandeze se plang ca decizia judecatoriei este una ilegala si s-au adresat la CEDO.

Cele trei decizii care au constat așa pretinsul „management defectuos” din partea lui Tomas Moser sunt ilegale și au fost fabricate deliberat pentru a prelua administrarea Portului Internațional Giurgiulești. Este vorba de trei decizii vădit ilegale. A doua zi după pronunțarea decizie judecăturl care a pronunțat-o a demisionat iar CSM in regim de urgență i-a acceptat demisia „onorabilă” – a declarat Alexandru Tănase. 

În luna mai 2006, când a devenit administrator al BEMOL, Thomas Moser a preluat o companie total decapitalizată, achiziționată la prețul de 1 USD, cu o datorie de 5,1 mln USD față de unicul asociat – EASEUR. Societatea nu deținea nicio stație de alimentare cu produse petroliere, nu genera venituri și dispunea de rezerve de numerar în sumă de doar 175 726 USD.

În rezultatul administrării companiei de către Thomas Moser, în limita resurselor financiare alocate, precum și datorită obiectivului lui Thomas Moser de a maximaliza profiturile societății Î.C.S. „Bemol Retail” S.R.L., acesta a reușit să transform o societate nou creată care genera pierderi și care nu avea venituri într-o societate extrem de profitabilă, care a înregistrat conform Standardelor Internaționale de Raportare Financiară venituri de 75 mln USD, profituri operaționale în sumă de 6.7 mln USD și profituri nete în sumă de 6.5 mln USD în anul 2012. În anula 2012, atunci când a încetat a mai exercita funcția de administrator al Î.C.S. „Bemol Retail” S.R.L., societate gestiona o rețea de 53 de stații de alimentare cu produse petroliere. 99,2 procente din pretentii erau prescrise la momentul intentării procesului”. 

La 25 octombrie 2019 am fost informați de Grefa Curții Europene, că plângerea dlui Moser a fost declarată admisibilă. – a mai declarat Alexandru Tănase

Omul de afaceri, Thomas Moser, a cerut ajutorul actualei guvernari, pentru a solutiona problema. La polul opus, responsabilii companiei Bemol nu ne-au raspuns la mesaje si apeluri pentru comentarii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *