Auto

Director Dacia: Toate modelele noi, lansate începând cu 2022, vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride

"La asta ne gândim foarte serios, este luată în calcul pentru viitorul gamei, este luată în calcul şi pentru viitorul altor modele. Toate modelele noi lansate începând cu 2022 vor fi electrificate. Atenţie, spun electrificate, nu electrice, deci vor avea şi această opţiune. Deocamdată, pentru lansarea generaţiei a treia de Sandero, costurile sunt încă destul de ridicate şi atunci am preferat să lansăm gama de motoare pe care aţi văzut-o, dar, cu siguranţă, hibridul e parte din planurile de viitor", a spus Mihai Bordeanu, potrivit Agerpres.

El a exclus, totodată, posibilitatea introducerii unui motor diesel pentru cele trei noi modele, care vor fi comercializate doar cu motorizări pe benzină sau benzină şi GPL.

"Am studiat trendul, ce se întâmplă cu piaţa (…), or, cererea pentru motorizările diesel e în clară descreştere pe acest segment în Europa. Răspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel în gamă", a precizat Bordeanu.

Dacia: Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway se adresează clienţilor pragmatici

Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway se adresează clienţilor pragmatici, tot mai atenţi la achiziţiile pe care le fac, a afirmat vineri, la Titu, Daniela Copaciu, brand manager Dacia în România.

"În acest context dificil, în acest context fără precedent în care provocările mobilităţii viitoare ne îndeamnă către un consum mai responsabil, clienţii devin din ce în ce mai pragmatici şi mai atenţi atunci când vine vorba de achiziţiile viitoare. Dacia (…) este tot timpul alături de clienţii săi, propunând achiziţii inteligente, maşini moderne, fiabile, robuste, la un preţ imbatabil. (…) Ne pregătim să lansăm cea de-a treia generaţie, trei noi vehicule care se impun prin aspectul modern, prin echipamentele şi tehnologiile moderne care se regăsesc la bord. Cea de-a treia generaţie de vehicule va fi produsă în cele trei situri tradiţionale. La Piteşti vor fi produse noul Logan şi noul Stepway, la Uzina Tanger din Maroc vor fi produse noul Stepway şi noul Sandero, iar la uzina de la Casablanca vor fi asamblate toate cele trei modele", a declarat Daniela Copaciu într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia unui test drive pentru jurnalişti.

Reprezentanta producătorului auto a subliniat că, pe lângă motorizările fiabile, designul modern şi dotările multimedia, la noile modele s-a pus accent şi pe siguranţă.

"O atenţie deosebită a fost acordată atât siguranţei active, cât şi siguranţei pasive, care au fost îmbunătăţite. O să fac referire la sistemul automat de frânare de urgenţă (…). Un alt dispozitiv important adăugat este senzorul de unghi mort, care este util atât în oraş, cât şi pe autostradă, asistenţa la parcare (…). Pe lângă siguranţa activă, siguranţa pasivă a fost de asemenea îmbunătăţită. Am să fac referire la structura ranforsată pentru şocurile frontale şi laterale, la cele şase airbaguri disponibile pe noile modele (…), centurile de siguranţă care sunt pretensionate pirotehnic şi care aduc un plus de protecţie", a spus Daniela Copaciu.
La rândul său, Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul Grupului Renault, a precizat că toate autovehiculele vor avea aceleaşi dotări de siguranţă, indiferent de nivelul de echipare.

"Pentru noi, cel mai important este cel mai bun raport calitate-preţ, practic, redefinirea esenţialului. Sunt acele elemente pe care trebuie neapărat să le avem în maşină, aşa-zis strictul necesar. Asta înseamnă că va trebui să facem nişte alegeri, asta înseamnă că va trebui să adoptăm anumite tehnologii şi elemente, dar totodată să nu adoptăm altele", a spus Mihai Bordeanu.

Dacia a pus la dispoziţie pentru test drive pe şosea modelele Sandero şi Sandero Stepway, în mai multe variante de motorizare. De asemenea, jurnaliştii au putut testa în poligonul de la Titu şi modelul Logan.

Ce prețuri vor avea modelele din a treia generaţie Dacia

Producătorul auto Dacia a prezentat la sfârşitul lunii septembrie primele detalii despre noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, care vor fi disponibile cu două motorizări pe benzină şi una mixtă, benzină şi GPL.

Preţurile pentru a treia generaţie a modelelor Dacia vor porni de la 8.400 de euro în cazul noului Logan, de la 8.600 de euro în cazul noului Sandero şi de la 12.050 de euro în cazul noului Sandero Stepway.

Pentru Logan, preţurile variază între 8.400 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Access, cu motorul SCe de 65 CP şi 12.950 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, echipată cu motorul TCe 90 CVT.

Sandero Access, echipat cu acelaşi motor SCe de 65 CP, este disponibil la preţul de 8.600 de euro, în timp ce versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT are un preţ identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan.

Modelul Sandero Stepway este propus în două versiuni de echipare (Essential şi Comfort), cu motoarele TCe de 90 CP şi ECO-G de 100 CP. Preţurile variază între 12.050 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential, cu motorul TCe de 90 CP şi 14.050 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.

Noile modele pot fi comandate în reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia din întreaga ţară şi primele livrări sunt programate în cursul lunii decembrie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *