Comentariu

Diplogopnicul

Şi uite că vine un vecin în casă, cu papucii plini de glod şi puţind a alcool, intră în camera copilului şi îl roagă să semneze o cerere ca acesta să fie înfiat de o altă familie. Vecinul îi promite copilului jucării mai frumoase, un calculator mai performant şi părinţi mai iubitori. În tot acest răstimp vecinul mai bea un pahar de vin cu tine la bucătărie şi te asigură că îţi este prieten şi, îţi vrea doar binele. Mai mult, vecinul te asigură că copilul va fi mai fericit în altă familie, la fel şi tu, fără copil. Iar dacă refuzi să laşi copilul să plece, vecinul promite că va veni cu puşca la tine în casă. Pe lângă asta, vecinul îţi spune (tot prieteneşte) că i-a împrumutat nişte bani copilului tău, iar tu în calitate de părinte ar fi bine să întorci datoria. Ce faci cu un astfel de vecin, care se bagă în viaţa ta personală şi în acelaşi timp te asigură că îţi vrea doar binele? Îi dai cu ranga în cap şi nu-l mai primeşti în casa ta niciodată.

Vă daţi bine seama că aluzia de mai sus are în vedere vizita lui Rogozin în Transnistria. Marele prieten al Moldovei a venit în regiunea separatistă ca să ducă la Moscova listele cu semnături pentru aderarea Transnistriei la Federaţia Rusă. Doar că, în cazul politicienilor noştri impotenţi, nimeni nu are curajul să-i dea cu ranga în cap diplogopnicului rus, sau măcar să-l declare persoană non-grata în R. Moldova. Bine măcar că i-au reţinut bagajele cu semnăturile separatiste în Aeroport, în timp ce marele luptător ţarist fugea din ţară ca un şoricel speriat. Imediat ce a ajuns acasă, Rogozin s-a pus pe insultat şi înjurat din nou. Ne-am deprins deja cu acest gen de diplogopnici cultivaţi de Federaţia Rusă. Diplogopnicii n-au nicio treabă cu diplomaţia, au un limbaj de tractorist şi nu sunt în stare să formuleze măcar un enunţ fără să înjure. Însă Rusia are nevoie de astfel de specimene, specimene care provoacă şi instigă popoarele Europei de Est la ură interetnică.

Ministerul rus de Externe a dat dovadă de un tupeu inimaginabil atunci când a atenţionat Moldova că reţinerea bagajelor lui Rogozin reprezintă o acţiune neprietenoasă faţă de Federaţia Rusă. Prietenia are probabil o însemnătate aparte pentru Kremlin şi înseamnă să taci chitic, şi să mănânci de la treucă atâta timp cât ţi se permite. Totuşi mi-ar fi interesant să văd cum ar acţiona Kremlinul dacă Angela Merkel ar veni în Kaliningrad să adune semnături pentru aderarea regiunii la Germania. Probabil s-ar supăra rău şi ar spune că Merkel este un criminal care trebuie judecat. Probabil, cancelarul german ar fi fost arestat pe loc pentru astfel de acţiuni „prietenoase”. În schimb, Kremlinul întreprinde astfel de acţiune de destrămare a fostelor state sovietice, ba şi se mai supără precum un copilaş căruia i s-a furat jucăria.

Nu ştiu cât de obtuz la cap trebuie să fii ca să nu observi dublele standarde promovate de Rusia. Probabil trebuie să-ţi iubeşti călăul la nebunie, la fel cum milioanele de sclavi îl iubeau pe călăul Stalin. Pentru că frica se transformă până la urmă în dragoste. Iar politicienilor noştri le este frică de diplogopnicii ruşi, şi într-un moment dat această frică se va transforma în dragoste curată. Curaj, găină, că te tai! Curaj, stimaţi politicieni, că nu vă mai votăm.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *