Timpul Local

Dictionar-Stiati ca-Stop cadru

DIC?IONAR

  1. APUS – trecere a unui astru sub orizont; priveliste oferita de soare cand apune.
  2.  
  3. OROLOGIU – ceas cu dimensiuni mari, fixat pe fatada unei cladiri sau pe un perete interior, pe o coloana si, de obicei, prevazut cu un mecanism sonor care anunta principalele unitati de timp.
  4.  
  5. ORIZONT – linie ce reprezinta intersectia aparenta a suprafetei terestre cu bolta cereasca.
  6.  
  7. PENDUL – corp solid suspendat care, sub actiunea unei forte, poate oscila in jurul unui punct sau al unei axe fixate.
     

STIA?I Ca…

+ gorila este cea mai mare dintre primatele in viata? Gorila mascul cantareste pana la 200 kg, insa este rusinoasa si retrasa.

+ cascatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseala? Este un gest amenintator, ce arata caninii lungi si grosi ai hipopotamului.

+ ursuletul koala apartine clasei de animale ce se numara printre cei mai vechi locuitori ai planetei? Au una dintre cele mai specializate diete dintre toate vietuitoarele, hranindu-se cu frunzele catorva specii de eucalipt.

+ ursuletul koala doarme chiar si 18 ore pe zi, si are o durata de viata de circa 18 ani?

+ sarpele foloseste putina energie si poate rezista perioade lungi de timp fara sa manance? Se cunoaste un caz in care un piton captiv a rezistat 149 de zile fara hrana si a pierdut numai 10% din greutatea corpului.

STOP CADRU

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *