Actualitate

Determinarea la suicid se va pedepsi cu până la 12 ani de închisoare în Moldova

Potrivit proiectului, determinarea sau facilitarea intenționată a sinuciderii unui minor sau unei persoane care se află într-o dependență materială față de făptuitor se va pedepsi cu închisoare de la cinci la nouă ani. Totodată, dacă acțiunile vor fi săvârșite asupra unei persoane minore în vârstă de până la 14 ani sau asupra a două sau mai multor persoane pedeapsa va fi închisoare de la nouă la 12 ani.

Codul Penal a fost completat cu un articol nou, privind justificarea publică a sinuciderii, adică distribuirea sau punerea la dispoziția publicului a unui mesaj despre recunoașterea sinuciderii ca fiind justă, care este susținută sau demnă de urmat. Aceste fapte se vor pedepsi cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani.

Potrivit noilor amendamente, transmiterea unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute se va pedepsi cu amendă de la 25000 lei la 30000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 80 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la șase luni. Totodată, transmiterea tăinuită în instituțiile penitenciare a băuturilor alcoolice, drogurilor, etnobotanicelor se va pedepsi cu amendă de la 37500 de lei la 50000 de lei sau cu închisoare de la doi la patru ani. Iar, transmiterea tăinuită a armelor, substanțelor explozibile, toxice, incendiare sau radioactive se va pedepsi cu închisoare de la trei la cinci ani.

Sursa: ipn.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *