Politică

Denunţarea pactului dintre Hitler şi Stalin trebuie să depăşească stadiul declarativ

„PNŢCD crede că integrarea Basarabiei în UE este o problemă fundamentală nu numai pentru politica externă a României, ci ar fi benefică şi Uniunii Europene, deoarece ar limpezi şi însănătoşi situaţia politică la frontiera de est a Uniunii şi ar potenţa relaţii cu adevărat viabile între UE şi Federaţia Rusă”.

Scrisoarea va fi predată luni dimineaţa la ambasada Germaniei din Bucureşti, pentru a fi înmânată cancelarului Angela Merkel, cu prilejul scurtei sale vizite în România. Apoi scrisori cu conţinut asemănător vor fi trimise tuturor partidelor creştin-democrate din ţările Uniunii Europene.

"PNŢCD consideră că integrarea Republicii Moldova în UE se impune din punct de vedere moral, pentru că ar face dreptate unui popor care a suferit mult", în condiţiile în care "raptul iniţial, din anul 1812, a părtii de est a României nu a avut nici un temei istoric, etnic sau juridic, Basarabia fiind locuită aproape integral de români, care sunt până astăzi majoritatea absolută" se arată în scrisoare.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *