Moldova

Democraţii sărbătoresc rezultatele alegerilor locale din acest an

Reuniunea a fost deschisă cu aplauze la scenă deschisă pentru conducerea partidului. Liderul Marian Lupu a declarat că PDM a demonstrat în aceste alegeri că are o echipă capabilă, profesionistă, o echipă în creştere. „Noi am demonstrat că am muncit toţi împreună, stafful central şi colegii din teritoriu. Anume acest fenomen a fost fundamentul victoriei noastre în aceste alegeri locale. Mulţumesc cu plecăciune tuturor, meritaţi”, s-a adresat Marian Lupu activiştilor PDM.

Liderul democrat a îndemnat primarii şi consilierii să înceapă să-şi îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală. „Vă îndemn să mergeţi cu toţii cu energie să demonstraţi capacitatea de a vă ţine de promisiuni. Este o onoare să fiu în fruntea acestei echipe”, a declarat Marian Lupu.

Prim-vicepreşedintele PDM, şeful staff-ului electoral central, Vlad Plahotniuc, a declarat că odată cu alegerile locale generale a început o nouă epocă pentru PDM, a venit timpul dezvoltării sigure a voinţei alegătorilor, a venit timpul ca aşteptările oamenilor să fie îndeplinite. „Am promovat oameni respectabili. Conducerea PDM ştie să-şi apere onoarea şi vă asigur că în procesul de formare a structurilor vor fi promovaţi şi alţi mulţi colegi ai partidului. Am înregistrat o creştere de două ori mai mare decât în alegerile din 2003. În cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană noi suntem formaţiunea care a înregistrat o creştere semnificativă de la alegerile precedente”, a declarat prim-vicepreşedintele PDM.

Vlad Plahotniuc a mai spus că Republica Moldova se schimbă şi odată cu ea se schimbă şi Partidul Democrat din Moldova. „Mergem spre Europa, ne mândrim cu cei care au iniţiativă, mergem mai departe prin muncă, prin modernizarea echipei, prin respect faţă de predecesori, pentru a continua cursul european. E Timpul Partidului Democrat din Republica Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menţionat că în acest an Partidul Democrat a împlinit a 15-a primăvară. „Al 15-a an Partidul Democrat îşi aduce contribuţia la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Astăzi suntem mai mulţi ca niciodată: primari, consilieri, oameni care în fiecare localitate au un cuvânt greu de spus. PDM şi Republica Moldova trec prin încercări şi încearcă să depăşească problemele, să contribuie la stabilizarea situaţiei. Doresc ca noi să ne ţinem bine în picioare şi toţi prietenii să ştie că Partidul Democrat a fost, este şi va fi”, a declarat Dumitru Diacov.

Liderul organizaţiei teritoriale PDM Edineţ, Galina Mosoric, a menţionat că aceste alegeri s-au desfăşurat în condiţii de o duritate fără precedent. „Ceea ce am realizat noi este un mare pas înainte pe calea democratizării societăţii. Alegerile au fost de o duritate fără precedent, atât din partea opoziţiei, cât şi a colegilor din Alianţă. Am simţit aceasta şi ne-am mobilizat şi mai tare. Am dublat rezultatul la Edineţ, am câştigat oraşul Edineţ”, a spus Galina Mosoric.

După deschiderea oficială, sărbătoarea a continuat cu un moment cultural-artistic, cu prezenţa interpreţilor Vitalie Dani, Adrian Ursu, Natalia Gordienco, Orchestra de muzică populară „Folclor”.

După alegerile locale, PDM s-a ales cu 220 de primari, 227 de consilieri raionali şi 2264 de consilieri săteşti.

Sursa: http://info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *