Ultima oră

De la nuntă la spital: 55 de persoane s-au intoxicat

Potrivit medicilor de la Centrul Sănătate Publică Soroca, până în prezent, circa 40 de soroceni, au fost internaţi în secţia boli infecţioase a spitalului raional. Pentru că secţia menţionată are un număr limitat de paturi, au mai fost desfăşurate zece paturi suplimentare.

Alte 15 persoane din localităţile Chişinău, Floreşti, Bălţi, Râşcani, printre care cinci copii au solicitat ajutor medical la locul de trai. „Nu toţi oamenii care s-au intoxicat au participat la nunta din s. Vărăncău. Numărul sporit de bolnavi, inclusiv din alte raioane se explică prin faptul că unii invitaţi au plecat acasă cu bucate de la nuntă şi au servit rudele şi vecinii”, a menţionat Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, CSP.

Amintim că nunta a avut loc la 10 mai în satul Vărăncău. După finalul sărbătorii, oaspeţii rând pe rând s-au adresat la medic cu dureri în burtă, diaree, ameţeli şi vomă. Majoritatea au fost transportaţi de urgenţă la spital unde urmează un tratament adecvat. Nuntaşii au fost diagnosticaţi cu gastroenterită acută.

odn.info.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *