Actualitate

De la ce oră e indicat să nu mai bei apă, astfel încat să ai un somn odihnitor

Shelby Harris, medic specializat în tulburările somnului, a abordat acest subiect într-un podcast realizat de platforma Mind Body Green.

Înainte de a urcă în pat trebuie să-ți limitezi consumul de apă că să te bucuri de un somn odihnitor, fără întreruperi. Este important să te hidratezi ziua pentru ca noaptea să nu fii însetat.

Hidratarea insuficientă poate afecta calitatea somnului. Pe de altă parte, lipsa somnului poate conduce la deshidratare, arată Harris. Un studiu din 2019 a arătat că adulții care dorm mai puțin de șase ore au o hidratare insuficientă. În schimb, dacă bei prea multă apă, vei face mai multe drumuri la baie în toiul nopții și îți vei întrerupe somnul.

Așadar, care este punctul optim al hidratarii pe timpul nopții? Ora de la care nu mai trebuie să consumi apă diferă de la o persoană la altă.

Urologul Vannita Simma-Chiang recomandă să bem ultima gură de apă cu trei sau chiar patru ore înainte de a urca în pat.

Totuși câtă apă e bine să bem noaptea?

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la paharul sau sticlă cu apă de pe noptieră – dacă îți este sete foarte tare , trebuie să iei o gură-două. În plus, unele persoane trebuie să ia pastile sau suplimente pentru somn care de obicei necesită o gură-două de apă.

„E în regulă, dar încercați să limitați apa la maximum 230 de mililitri”, precizează Harris. Încă o dată, este important să fim atenți la nivelul de hidratare din timpul zilei.

„Încurajez pe oricine ca dimineață, daca ai avut un somn prost, să-ți începi ziua cu un pahar mare cu apă. Întotdeauna beau apă cu o felie de lămâie în ea”, spune medicul.

Sursa: ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *