Bună Dimineața

De ce România asigura dreptul la vot pentru elevii moldoveni?

O mare parte din tinerii de la noi cu drept de vot sunt la studii peste hotare, iar cei mai mulți dintre ei se află peste Prut în România. Și pentru că își fac studiile într-o țară europeană ce respectă drepturile fundamentale ale omului, Ministerul Transporturilor de acolo a înaintat un proiect de hotărâre de Guvern prin care intenționează să acorde transport gratuit elevilor și studenților moldoveni în ziua alegerilor. Acesta include drumul tur-retur. Uite de aici apare și întrebarea de ce România asigură și respectă dreptul la vot la unor cetățeni străini, de ce ea poate să permită circulația gratuită fără să se gândească că poate ar aduce un prejudiciu economiei sale dar Moldova nu poate face aceasta? De ce pentru o zi conducerea țării nu ar lua exemplu de la Guvernul român și să permită studenților și elevilor să circule gratuit? Aceste sunt întrebări la care există doar un răspuns. Acestui stat capturat îi convine ca votul studenților și a elevilor să rămână în umbră, iar celor de sus le convine această situație.

Eu fiind studentă la Chișinău cu viza de reședință în alt oraș ar fi trebui să scot din buzunarul meu și așa gol aproximativ 70 de lei doar într-o direcție pentru a-mi exercita dreptul și obligația ca cetățean față de această bucată de pământ. Apoi, după cum spun experții, urmează și turul doi în care din nou va trebui să îmi creez singură condiții de a ajunge la vot. Ce fac tinerii care vin din localitățile mai îndepărtate ale Moldovei unde prețul e de două ori mai mare? Dar acestea sunt problemele noastre pe care le rezolvăm singuri sau ni-le rezolva România…

Aceste alegeri și nu doar, ne demonstrează pentru a mia oară că cei de la guvernare nu au nevoie de noi și de votul nostru acum și nici pe viitor, cu sau fără noi lor le merge bine.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *