DIVERSE

David Villa a mai rezolvat un meci: Spania – Portugalia 1-0

Două sisteme de joc în oglindă: 4-3-3 de fiecare parte. Şi toţi ochii pe extreme: David Villa pe stânga, la spanioli, Cristiano Ronaldo pe dreapta, la portughezi. Spania a început în forţă, dar s-a potolit pe parcurs, a avut la finalul primei reprize o posesie net superioară celei a adversarilor, dar jocul de pase nu a mai fost atât de rapid. Portugalia s-a infiltrat în joc, a reuşit să fie periculoasă, iar mingea Jabulani le-a dat de câteva ori emoţii ambilor portari, spaniolul Casillas şi lusitanul Eduardo. 0-0 la pauză şi celebrul "tiki-taka" începea să semene mai mult cu ticăitul ceasului decât cu jocul perfect de pase al echipei lui Del Bosque.

1-0, gol… Barcelona

După aproape o oră au apărut schimbările, şi ambii selecţioneri şi-au înlocuit vârfurile împinse: Hugo Almeida i-a lăsat locul lui Danny, iar Fernando Torres lui Llorente. Spania presa din ce în ce mai mult, iar portarul portughez Eduardo a făcut minuni până în minutul 62, când David Villa a ţâşnit de pe partea stângă şi l-a învins, după un al doilea şut. Fază catalană la gol, între Iniesta, Xavi şi Villa, toţi trei jucători ai Barcelonei, scor final: 1-0 pentru Spania. Prin minutul 80, fundaşii centrali care plimbau mingea la mijlocul terenului erau cei spanioli. Nervoşi, portughezii au terminat în zece, Ricardo Costa fiind eliminat în ultimul minut. Cristiano Ronaldo? A fost integralist la învinşi.

Reprezentativa Spaniei va întâlni, sâmbătă, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, echipa naţională a Paraguayului, care tot sâmbătă seara a dispus de Japonia: 5-4, în urma executării loviturilor de departajare.

Sursa: prosport

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *