Actualitate

Dan Barna: ,,RM a primit o ofertă de la Gazprom de cinci ori mai scumpă decât în contractul de până acum. România trebuie să intervină”

Marți, în cadrul audierilor în comisiile parlamentare, Dan Barna a fost întrebat care este poziţia sa în criza gazului din Republica Moldova.

„Astăzi Moldova a primit o ofertă de la Gazprom de cinci ori mai scumpă decât în contractul de până la luna septembrie. E foarte clar că este o presiune uriaşă pe Moldova care mai are rezerve de câteva zile şi este un moment în care România trebuie să intervină”, a declarat Dan Barna.

„Faptul că funcţionează gazoductul Iaşi – Ungheni este un lucru bun şi putem să le acordăm acest sprijin, însă, dincolo de asta – şi de asta am şi salutat iniţiativa domnului Aurescu, ministrul actual de externe, de a solicita sprijin european pentru resursă de gaz pentru Moldova pentru că în momentul de faţă ei sunt cu spatele la zid şi partenerul pe care se pot baza se numeşte România”, a adăugat acesta.

Precizăm că premierul Natalia Gavrilița a evitat să precizeze care este prețul la gaz cerut de Rusia. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, aceasta a declarat că negocierile sunt în proces de desfășurare și a dat asigurări că autoritățile negociază un tarif care să fie în interesul consumatorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *