Eveniment

Cunoscutul Eminescu rămâne a fi necunoscut

Și de această dată, la bustul său de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” s-a adunat mai multă lume să depună flori: scriitori, politicieni, membri ai guvernului, cititori de rând. Am zis mai multă lume, dar, de fapt, a fost mai puțină, așa cum se întâmplă din an în an. Au urmat discursuri searbăde, neînsoțite de tradiționalul recital literar-muzical, iar politicienii, ispitiți pentru a câta oară de către telereporteri să recite un vers din Eminescu, s-au cam bâlbâit, dovadă a faptului că genialul Eminescu, cunoscut și tradus în întreaga lume, la noi, la Chișinău, rămâne a fi un necunoscut…

La eveniment, Constantin Lazăr, președintele cetățenilor români din R. Moldova, a propus să-i fie înălțat lui Eminescu un monument național, care l-ar înlocui, bunăoară, pe cel al lui Pușkin, din preajmă. A fost creat ad-hoc și un consiliu de inițiativă, care a început să strângă de la cititori donații pentru înălțarea acestui bust.

Luni, la Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu” vor fi lansate o serie volume de Eminescu traduse în câteva limbi străine, inclusiv în cea găgăuză. Oare îl vor descoperi pe Eminescu găgăuzii înaintea noastră?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *