Auto

Cum va arăta viitoarea Dacia Logan care se va lansa anul viitor

Noul Logan, ce va fi lansat anul viitor, va beneficia de un design îmbunătățit și, dat fiind că va fi realizat pe o platformă asemănătoare cu noile Renault Clio și Captur, ar putea avea în premieră o versiune hibridă, potrivit L’argus. Cu toate acestea, Logan nu va mai fi comercializat pe piețele occidentale, care preferă Sandero și Duster.

Lansat în 2004, Dacia Logan a fost întâmpinat cu neîncredere, apoi cu entuziasm, inclusiv în țările dezvoltate. Succesul noului model produs în România i-a forțat pe cei de la Renault să-și ajusteze modelul și pentru aceste piețe. Mașina a ajuns în Franța în 2005. Cincisprezece ani mai târziu, succesul brandului Dacia este incontestabil în Europa, însă Dacia Logan nu se mai bucură de același succes ca la început. În prezent, Duster și Sandero alcătuiesc cea mai mare parte a vânzărilor Dacia în Europa de Vest.

Cum va arăta viitoarea Dacia Logan care se va lansa anul viitor

A treia generație Dacia Logan ar trebui să fie prezentat, alături de Sandero, în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă. Cum saloanele auto par în acest moment a fi vestigii ale trecutului, este foarte posibil să vedem noile modele românești în cadrul unor evenimente private, posibil chiar virtuale.

Noul model va avea numeroase îmbunatățiri, în primul rând la nivel estetic: viitorul Logan va crește sensibil în dimensiuni, apropiindu-se de limitele segmentului compact. Designul va fi mai fluid, cu suprafețe de mari dimensiuni și aproape lipsite de muchii. Ecartamentul mai mare al noii platforme ăi va conferi și noi proporții, mai echilibrate.


În interior, planșe de bord va fi identică cu cea a modelului Sandero și va fi dominată, în centru, de ecranul tactil al sistemului multimedia. Viitorul model va prelua unele elemente de la noul Clio, dar și de la Duster. astfel, multe funcții ale mașinii vor putea fi accesate prin intermediul ecranului central al sistemului de infotainment.

Prototipurile noilor Dacia Logan și Dacia Sandero au fost deja surprinse în testele finale, așa că nu ar trebui să așteptăm prea mult pentru a vedea o nouă revoluție marca Dacia.

Ce noutăți tehnologice vor oferi viitoarele modele Dacia
Fiind realizate pe platforma CMF-B a Alianței Renault Nissan, putem fi siguri că noile modele Dacia vor oferi și sisteme de propulsie electrificate, cel mai probabil fiind vorba de un sistem mild hybrid. Ulterior, în funcție de evoluția pieței, este posibil să vedem sub capota lui Logan și Sandero noile propulsoare full-hybrid din familia E-Tech, care debutează anul acesta pe noul Clio.

Noua platformă poate însemna și debutul unor noi sisteme de asistare a conducerii, așa cum este sistemul de frânare automată în situații de urgență, care i-ar permite să avanseze pe scara siguranței, inclusiv prin rezultate superioare la testele EuroNCAP.

Dacă zvonurile din industrie se confirmă, noul Logan nu va mai avea o versiune break sub denumirea Logan MCV. Acesta va dispărea din gama producătorului român, la fel ca și monovolumul Lodgy. Un nou model aflat în dezvoltare va înlocui ambele mașini.

Acesta va trebui să ofere 7 locuri, pentru a prelua clienții care au astfel de nevoi. În același timp, ar trebui să fie un crossover, pentru a avea șanse de supraviețuire pe o piață care nu mai acceptă nimic altceva. Cum nu ar avea sens pentru Dacia să dezvolte un alt SUV dincolo de Duster, putem trage concluzia că o versiune cu șapte locuri a lui Duster se află deja pe planșetele proiectanților.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *