Frumusețe

Cum să-ţi îngrijeşti pantofii preferaţi că să reziste cât mai mult

Sacrifici în fiecare zi câteva minute pentru a-i curată, însă îţi vei mulţumi când vor arată la fel de bine şi după câteva sute de purtări. Vezi de ce reguli trebuie să ţii cont:

1. Dacă pantofii tăi sunt din piele naturală, vor dura, din start, mai mult decât unii dintr-un material sintetic. În cazul în care perechea are tocul din piele, du-i înainte de purtare la un cizmar care să aplice pingele discrete din cauciuc, aşa încât să nu-i toceşti prea repede.

2. Dacă ai pantofi cu şireturi, nu îi scoate niciodată din picioare înainte să-i dezlegi. E mai comod să nu te apleci, e drept, dar nu faci decât să le strici formă.

3. Curată-i de fiecare dată când s-au murdărit, chiar dacă nu ai de gând să îi porţi iarăşi prea curând. De multe ori, dacă îi speli sau ştergi la timp e şi mai uşor şi poţi salva materialul.

4. Nu purta aceeaşi pereche două sau trei zile la rând. Astfel îi laşi să se aerisească şi nu se uzează la fel de repede. Iar dacă e vorba de tenişi sau pantofi sport, poată întotdeauna şosete cu ei, pentru că umezeală e cel mai mare duşman al pantofilor. În plus, aşa eviţi şi bătăturile.

5. Dacă te-a prins ploaia în altceva decât cizme de cauciuc, lasă pantofii să se usuce complet înainte de a-i încălţa iar. Că să grăbeşti procesul, umple-i cu foi de ziar, care absorb umezeală. Nu îi aruncă într-o maşină cu program de uscare, pentru că pielea se va coji din cauza temperaturii prea înalte sau chiar se va contracta.

6. Lustruieşte-i în mod regulat, chiar dacă afară sunt 35 de grade şi n-ai de gând să te încalţi cu cizmele îmblănite. Astfel pielea îşi păstrează luciul şi nu se usucă.

7. Dacă ştii că vei merge prin ploaie sau ninsoare, stropeşte-ţi pantofii cu o soluţie rezistenţă la apă, care să protejeze pielea.

8. Depozitează-i într-un spaţiu adecvat. Nu în locuri expuse la soare sau cu umezeală prea mare ci întotdeauna în spaţii aerisite şi, dacă se poate, cu un suport special care să le păstreze formă. 

sursa: perfecte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *