Actualitate

Cum arată cerul Tel Aviv-ului sub teroarea Hamas

 Grupul terorist a anunțat că a lansat peste 130 de rachete către Tel Aviv și suburbiile sale. Hamas a lansat un atac cu rachetă asupra Tel Aviv-ului, cu o lovitură direct ţintită asupra unei clădiri, lăsând cel puțin o persoană decedată, relatează presa israeliană. Locuitorii au fugit la adăposturile speciale pentru atacuri aeriene, iar sirenele au urlat în timp ce în oraș s-au declanşat explozii uriașe.

Videoclipurile postate pe rețelele sociale arătau cum sistemul de apărare din Israel intercepta rachetele Hamas deasupra orașului. Atacul vizat asupra clădirii a avut loc în suburbia Holon, ucigând o israeliană în vârstă de 50 de ani, potrivit medicilor locali.



S-a închis temporar principalul aeroport Ben Gurion din Israel, lângă Tel Aviv. Conducta de energie care leagă orașele Eilat și Ashkelon a fost, de asemenea, lovită de atacurile cu rachete, a raportat televiziunea israeliană Channel 12

Hamas a dat guvernului israelian un ultimatum

Hamasul dă Israelului un ultimatum ca forţele israeliene să părăsească Esplanada Moscheilor şi cartierul Sheikh Jarrah; bilanţul ciocnirilor între palestinieni şi poliţişti israelieni creşte la 300 de răniţi.

Hamasul a dat Israelului un ultimatum, ”până la ora (locală) 18.00 (şi ora României), să-şi retragă militarii” de pe Esplanada Moscheilor şi din cartierul Sheikh Jarrah, în Ierusalimul de Est, a avertizat într-un scurt comunicat un purtător de cuvânt al aripii militare a mişcării islamiste.

Teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza au lansat un alt atac masiv de rachete în centrul Israelului, lovind un autobuz în Holon și ucigând un civil în vârstă de 50 de ani în Rishon Lezion.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *