Frumusețe

Cum alegi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei

Dacă ai faţa rotundă – cu obraji plini şi maxilar nu foarte bine definit

Poartă: ochelari cu ramă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a produce un contrast ce echilibrează forma feţei. Ochelarii de soare stil Wayfarer sunt de asemenea o alegere excelentă.

Evită: ochelarii cu lentile rotunde, în special modelele de mici dimensiuni, care vor accentua şi mai mult rotunjimea feţei.

Dacă ai faţa pătrată – cu frunte mai degrabă lată, pomeţi proeminenţi şi maxilar bine definit

Poartă: Ochelari cu formă rotundă, care vor îndulci nişte trăsături mai aspre. Pe lângă ochelarii rotunzi, poţi opta pentru orice stil cu ramă curbată, inclusiv cei cu lentile ovale. Pentru a echilibra cât mai bine forma pătrată a feţei, alege ochelari ale căror colţuri depăşesc linia orizontală a feţei, făcând-o astfel să pară mai rotundă.

Evită: Ochelarii cu rame geometrice (cei dreptunghiulari, pătraţi, etc), care vor exagera unghiurile drepte ale feţei.

Dacă ai faţa în formă de inimă – cu frunte mai degrabă lată, pomeţi înalţi, obraji rotunzi şi bărbie îngustă

Poartă: ochelari de soare stil Aviator, sau orice alt model cu lentile alungite înspre partea inferioară a feţei. Spre deosebire de feţele rotunde şi pătrate, care au nevoie de un contrast pentru a crea echilibru, feţele în formă de inimă au nevoie de un stil de ochelari care să le urmeze forma naturală. Ia de asemenea în considerare trăsăturile – o faţă cu trăsături dramatice poate încerca rame groase, în timp ce o faţă cu trăsături delicate ar trebui să mizeze pe rame subţiri, fine.

Evită: Ochelarii împodobiţi cu multe artificii, care îţi încarcă prea tare forma feminină şi delicată a feţei.

Dacă ai faţa alungită – lungă pe verticală, lipsită de unghiuri drepte, cu frunte şi bărbie înguste.

Poartă: modele cu lentile supradimensionate şi rame printate, care vor echilibra forma alungită a feţei. Mizează de asemenea pe orice model cu rame groase, dramatice. Ochelarii vintage cu colţuri ascuţite în partea superioară, precum cei stil Cat Eye sau Clubmaster, sunt de asemenea recomandaţi pentru a echilibra trăsăturile soft ale feţei, creând iluzia de lăţime.

Evită: ramele înguste şi cele subţirele.

Dacă ai faţa ovală – cu frunte înaltă, pomeţi conturaţi, trăsături simetrice, curbate fin
Poartă: orice! Dacă eşti norocoasa posesoare a unei feţe ovale, ai liber să experimentezi cu orice stil de ochelari de soare îţi doreşti. De la rame statement la lentile de tot felul, distrează-te încercând cele mai îndrăzneţe modele.

Evită: modelele supradimensionate, care acoperă o mare parte din faţă – deşi vin bine pe o faţă ovală, este păcat să acoperi nişte trăsături simetrice cu lentile care se întind mai sus de sprâncene şi mai jos de nivelul pomeţilor.

Sursa: one.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *