Atitudini

Cum a băgat Ghimpu sub masă politicienii moldoveni

Până şi Voronin s-a apucat să-l laude, într-o încercare de a-l compromite cu totul, deşi mulţi ani la rând l-a făcut nebun.

Prietenii de alianţă au vrut să-l scoată ţap ispăşitor nu doar din cauza nealegerii interminabile a preşedintelui, ci şi a tuturor problemelor din AIE. Cea mai simplă şi eficientă publicitate părea să dea în Ghimpu. Aşa că şi cei făcuţi trădători de Voronin, a cincea roată la căruţa AIE-ului, grupa mică Dodon, a hotărât să facă un meci cu Ghimpu, că-i mai ieftin decât să comande articole în ziare şi să schimbe becuri în cartiere.

După alegerea preşedintelui, apele s-au mai liniştit pentru Mihai Ghimpu. Doar grupa mică Dodon se răfuia cu el, parcă în reluare, într-o desincronizare totală.

Ei bine, din toată tărăşenia asta de luptă cel mai bine a ieşit Mihai Ghimpu. Colegii din alianţă stau prost din toate punctele de vedere, iar grupul Dodon mai bine schimba becuri în cartier în continuare, decât să treacă la teatrul absurdului pe scena politică.

Publicitatea gratuită, PR-ul, nu a venit din România, ci, în primul rând, din e-mail-urile publicate de Wikileaks legate de politicienii moldoveni, din care reieşea că doar Ghimpu este incoruptibil, în rest, politicienii moldoveni, chiar dacă vorbesc de Uniunea Europeană, continuă să circule pe cursa Chişinău – Moscova. În al doilea rând, publicitatea a venit din Rusia, culmea, din ziarul „Moskovskie novosti”, care a dat o listă cu duşmanii Rusiei, în care se regăseşte şi Mihai Ghimpu. Într-un top mai mult decât select. Alături de John McCain – senator republican în SUA, Naoto Kan – ex-prim-ministru al Japoniei, Mihail Saakaşvili – preşedintele Georgiei, Jyri Jukka Häkämies – ministrul Economiei al Finlandei, Jaroslaw Kaczynski – ex-prim-ministrul Poloniei, Andrus Ansip – prim-ministrul estonian, Vaira Vike-Freiberga – ex-preşedintele Letoniei, David Miliband – ministru de Externe al Marii Britanii şi Mitt Romney – candidat pentru preşedinţia americană din partea republicanilor. Cu o aşa echipă, chiar că nu contează contextul.

Recunosc, uitându-mă pe această listă, m-am gândit cu tristeţe la politicienii din AIE. Şi m-a pufnit râsul când mi-am dat seama că grupul Dodon mai are multe becuri de schimbat. Dar becuri din care nu se găsesc la noi. „Băieţii buni” care circulă pe ruta Chişinău – Moscova trebuie să scoată portofelul pentru publicitatea venită gratis la Mihai Ghimpu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *