Cultură

Crizantema de Argint a implinit majoratul

In perioada 25-27 februarie, la Chisinau se desfasoara festivalul-concurs de creatie si interpretare a romantei romanesti „Crizantema de argint”. Sarbatoarea va reuni peste 30 de interpreti si compozitori, care vor concura pentru trofeul concursului, in valoare de 12 mii de lei, precum si pentru premiul special „Rica Ungureanu”, in valoare de 8 mii de lei.

Potrivit lui Leonid Gorceac, vicedirector al Directiei Cultura a Primariei Chisinau, , a 18-a editie a festivalului va intruni cele mai frumoase voci ale interpretilor din R. Moldova, Romania, dar si din alte state unde locuiesc romani.

„Romanta este un gen aparte de muzica, cald, frumos si aproape de sufletul omului. Desi multi il considera un gen pentru persoanele de varsta a treia, din an in an, la festival participa tot mai multi interpreti tineri, iar salile de concert sunt arhipline”, a subliniat Leonid Gorceac, care de 15 ani se implica in organizarea festivalului.

„Crizantema de argint” din Republica Moldova este „sora mai mica” a festivalului „Crizantema de aur” din Targoviste, Romania, care a ajuns la a 42-a editie. Printre castigatorii evenimentului din Romania sunt si basarabenele Margareta Ivanus, Daria Radu, Silvia Goncear, Cristina Pintilie, alti interpreti.

Traditia fondatorului festivalului din Targoviste, Rica Ungureanu, de a veni la Chisinau cu daruri este continuata si de actuala administratie a Primariei Targoviste. De aceasta data ei vor dona bibliotecilor din Chisinau „Targoviste”, „B.P.Hasdeu” si Uniunii scriitorilor din Moldova 3000 de carti in valoare de peste 500 de mii lei moldovenesti.

Printre oaspetii editiei din acest an ai „Crizantemei de argint” vor fi Gheorghe Turda, Mariana Luca, Margareta Ivanus, Nicolae Glib, Silvia Goncear, Cristina Pintilie. Evenimentul are loc la Teatrul „Mihai Eminescu”, iar bugetul este de peste 300 de mii de lei, bani alocati de autoritatile capitalei.

Dupa infoprim.md

Foto: chisinau.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *