Ultima oră

Criminalitatea juvenilă şi migraţia, favorizează abandonul şcolar

Directorul Direcţiei generale Educaţie, Tineret şi Sport a capitalei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a relatat, cu referinţă la cei zece elevi care au abandonat şcoala, că este vorba de doi fraţi de origine romă care au plecat în oraşul ucrainean Dnepropetrovsk, de un alt copil cu handicap care a plecat cu părinţii la Odesa. Alţi doi minori au comis furturi şi au fost reţinuţi de poliţie: unul se află în arest la domiciliu, iar dosarul celui de-al doilea se află la procuratură.

Potrivit sursei citate, o elevă de clasa a opta de la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” lucrează la piaţă şi nu vrea să mai înveţe. În acest sens, administraţia liceului a înaintat două demersuri către autorităţile sectorului Ciocana. De la 9 martie a renunţat să vină la şcoală şi o elevă din clasa a şaptea de la şcoala medie nr.51. Un alt elev din Şcoala medie nr.6, de asemenea, refuză să înveţe, directorul şcolii intervenind la Procuratura cu solicitarea de a-l amplasa la şcoala de tip închis din Soloneţ.

În context, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a spus că la Chişinău rămâne neşcolarizat un singur elev –Sergiu Chirilov, în vârstă de 16 ani. Directorul Şcolii nr. 5., unde îşi făcea studiile, va depune la Procuratură un demers în care va solicita determinarea locului de trai a minorului.

Sursa:
DECA-press
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *