Actualitate

Coridorul mortii nu trebuie uitat

Consiliul de Administratie al Fondului „Aprilie 2009” a venit cu initiativa de a construi un monument al victimelor torturii. In acest sens, Fondul s-a adresat Consiliului municipal Chisinau (CMC) sa aloce un teren adecvat pentru constructia acestui monument. „In conditiile in care guvernarea comunista refuza sa-si recunoasca vina, sa-si ceara public scuze si sa-si asume plenar responsabilitatea pentru actiunile indreptate impotriva cetatenilor R. Moldova, este de datoria noastra sa-i sustinem pe acei care au avut de suferit in urma regimului dictatorial instaurat de Vladimir Voronin si sa le oferim reabilitarea morala”, se mentioneaza in adresarea catre CMC.

Din componenta Consiliului de Administratie al Fondului „Aprilie 2009” fac parte Victor Boboc, tatal lui Valeriu Boboc, omorat in noaptea de 7 aprilie, Iurie Craciuneac, victima a torturii, care a trecut prin „coridorul mortii”, si Vlad Filat, presedintele PLDM.

Liderul liberal-democratilor a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca „monumentul va fi dovada istorica a adevaratei facturi a regimului care a condus R. Moldova incepand cu 2001”. In acelasi timp, Iurie Craciuneac sustine ca tinerii nu primesc niciun ajutor din partea statului. „Dimpotriva, procurorii resping plangerile tinerilor care au fost batuti de politisti, motivand ca n-au suficiente probe. Acest lucru se intampla chiar daca vin cu rani vizibile pe tot corpul sau cu organele interne grav afectate, ca urmare a loviturilor primite de la politisti”, spune Craciuneac. La randul sau, tatal lui Valeriu Boboc crede ca, prin intermediul Fondului, oamenii de buna-credinta vor contribui la reabilitarea morala si fizica a persoanelor care au avut de suferit in urma evenimentelor de dupa scrutinul parlamentar din 5 aprilie.
Pana in prezent au fost colectati circa o suta mii de lei, bani veniti din donatiile oamenilor simpli, agentilor economici etc. Acesti bani sunt redirectionati pentru asistenta juridica si medicala de care au nevoie victimele.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *