Actualitate

Coperta ultimei ediţii Charlie Hebdo: O caricatură ce trimite la ultimul roman de Michel Houllebecq, în care politică franceză islamizează UE

Acesta arată că, pe seama acestui roman controversat, "Soumission", autorul a fost catalogat drept "islamofob". Dar tot azi, înaintea atacului de la Charlie Hebdo, Houllebecq respinsese această idee, afirmând că romanul "nu ia partea nimănui" şi nici nu este "un cadou de Crăciun" pentru Marine Le Pen, şefa partidului de extremă dreapta Frontul Naţional.

Pe prima pagină a ediţiei de azi a "jurnalului iresponsabil" Charlie Hebdo apare o caricatură în care Houllebecq apare îmbrăcat în vrăjitor, cu ţigară în mâna. Textul ce însoţeşte imaginea: Predicţiile magului Houllebecq: În 2015, rămân fără dinţi… În 2022, ţin Ramadanul!"

Caricatură e o trimitere la evenimentele din romanul lui Houllebecq, în care, potrivit The Telegraph, principalele partide de stânga şi de dreapta din Franţa se unesc în sprijinul unui musulman, Mohammed Ben Abbes, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, contra lui Le Pen. Potrivit sursei citate, noul preşedinte purcede, apoi, să islamizeze Uniunea Europeană, la care adera şi Turcia şi mai multe ţări nord-africane. Protagonistul, un profesor francez, se converteşte la Islam după ce este iniţiat în plăcerile poligamiei, mai arată The Telegraph.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *