Ultima oră

Consulatul Republicii Moldova din Iaşi a fost pus SUB SECHESTRU. MAEIE promite să găsească un edificiu

Potrivit unui comunicat emis de instituția de Diplomație moldavă, deja a fost identificat un potențial nou sediu pentru consulat și că în prezent se duc tratative cu Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

„Precizăm că, sediul Consulatului General al RM la Iaşi este oferit de statul român pe bază de reciprocitate. Mai mult decat atât, sub nicio formă nu se pune problema ca angajaţii Consulatului să ramână în stradă, pentru actualul sediu, oferit de Universitatea Petre Andrei din Iaşi, există un contract valabil până în februarie 2014”, se menționează în comunicat.

(Știre inițială) Angajaţii Consulatului Republicii Moldova de la Iaşi, România, riscă să rămână în stradă, după ce clădirea a fost pusă sub sechestru şi este la un pas de a fi vândută. Deşi au apelat la ajutorul primăriei, oficialii nu au găsit deocamdată un spațiu.

Sediul actual în care funcționează consulatul Republicii Moldova a fost oferit de Universitatea "Petre Andrei" din Iași, în urma unor negocieri purtate cu preşedintele Traian Băsescu.

Acum instituția are datorii mari, iar toate bunurile sale au fost scoase la licitație. La primele două licitaţii nu s-a prezentat nimeni, iar a treia va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Conducerea consulatului a cerut sprijinul Primăriei Iaşi, dar pentru că aceasta nu dispune de un spaţiu adecvat a pasat problema Ministerului Afacerilor Externe al României.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *