Actualitate

Constantin Codreanu: Faptele înseamnă mai mult decât un discurs unionist

„Eu voi rămâne unionist în calitate de primar al municipiului Chișinău, dar aceasta nu înseamnă că voi face unionism de dimineață până seara. Vreau să fiu un om al faptelor care ne va ajuta mai mult decât orice discurs unionist în perioada următoare, inclusiv pentru alegerile din toamnă”, spune candidatul PUN.

Constantin Codreanu a menționat că, dacă va ajunge primar, va conlucra atât cu Consiliul Municipal Chișinău, cât și cu autoritățile centrale ale țării prin comunicare și deschidere. Candidatul PUN susține că va face publice toate inițiativele și propunerile astfel încât cetățenii să se poată implica pentru presiune în cazul unor proiecte importante. „Eu mă ambiționez să cred că putem dialoga cu oricine din CMC, cu oricine din Guvernul Republica Moldova”, spune Constantin Codreanu.

Politicianul vede principalul pericol pentru capitală venirea la putere a candidatului stângii. Totodată, candidatul PUN spune că nici rămânerea la putere a actualului primar interimar, Silvia Radu, nu-i avantajează pe unioniști. El a menționat că a propus tuturor reprezentanților de dreapta să înainteze un candidat comun la alegerile noi în Chișinău, dar că, deocamdată, acest lucru a fost fără succes. Potrivit lui, PUN ar fi susținut-o pe Maia Sandu, dacă ea ar fi fost candidatul comun al PAS și PPDA. În ceea ce-l privește pe Andrei Năstase, Constantin Codreanu susține că acesta ar fi făcut declarații mai puțin amiabile pentru unioniști, de aceea nu este susținut de PUN.

Deocamdată, Constantin Codreanu nu este înregistrat în mod oficial în calitate de candidat la funcția de primar al mun. Chișinău, alegerile noi pentru care vor avea loc pe data de 20 mai.

Până acum au fost înregistrați șapte candidați: Vasile Costiuc (Partidul „Democrația Acasă”); Andrei Năstase (Partidul Politic Platforma Demnitate); Alexandr Roșco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”); Reghina Apostolova (Partidului Șor); Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Ion Ceban (Partidul Socialiștilor) și Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist). Înscrierea în cursa electorală poate fi solicitată până pe 19 aprilie.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *