Moldova

Consilier socialist condamnat pentru falsificarea studiilor

Potrivit aceleași surse, în casa funcționarului ar fi fost depistată și o armă de tip Baikal, dar și mai multe muniții, toate deținute ilegal.

Mai mult, președintele raionului Rîșcania declarat că nu știe ce studii ar avea Vladimir Ciolac, care în prezent exercită funcția de inginer-șef în cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rîșcani.

„Cum a fost posibil ca domnul Ciolac să activeze ca funcționar public, dar fără a avea o diplomă de studii legală. – În primul rând informațivă cine l-a angajat pe domnul Ciolac, după care să mă întrebați cum să comentez eu. Eu nu l-am angajat. – Corect, noi nu vă învinuim că dvs. l-ați angajat. – Nu cunosc ce studii are și nu cunosc ce diplomă are. Dacă vreți careva detalii, mergeți la dumnealui ori la organele de anchetă, dacă au fost careva percheziții. Atât”, a adăugat Vasile Secrieru, președintele raionului Rîșcani.

Polițiștii ne-au confirmat că la data de 20 decembrie curent, în locuința consilierului au avut loc percheziții. Oamenii legii nu au fost darnici în comentarii și au refuzat să ne ofere detalii la acest subiect.

„Perchezițiile au avut loc în cadrul cauzei penale gestionate de către noi. Au fost la data de 20.12.2021 cu autorizația judecătorului de instrucție. Obiectivul nostru a fost de a depista niște acte, pe care le-am depistat. – Este vorba diploma de studii false a domnului Ciolac? – Posibil, și alte acte. Pe lângă diploma de studii a mai fost depistat și altceva? – Eu n-am spus că am depistat diploma. – Copia?! – Da, copia unei diplome. Acte”, a declarat Adrian Furtuna, șef urmărire penală IP Rîșcani.

Mai mult, potrivit polițiștilor, arma depistată în locuința lui Ciolac ar fi fost deținută legal.

„În urma perchezițiilor efectuate, a fost depistată o armă? – Arma erea deținută legal. Asta nu-i pe cauza noastră penală. Este înregistrată în Registrul 2. – Arma care a fost depistată, este deținută legal de domnul Ciolac? – Da”, a mai spus Adrian Furtuna, șef urmărire penală IP Rîșcani.

Conform legii, confecționarea, deținerea sau folosirea actelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau cu închisoare de până la 2 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *