Actualitate

Conservatorii europeni, în spatele ajutorului financiar imens primit de Moldova de la Uniunea Europeană

Puțini dintre moldoveni știu că în spatele sumei colosale de bani, 600 de milioane de euro, pusă la dispoziție de către Uniunea Europeană Republicii Moldova să află un puternic grup de lobby reprezentat de către conservatorii europeni.

În cadrul acestui grup politic Polonia este cea care deține cea mai mare pondere și în care practic se dictează toată politică europeană dusă în estul continentului.

România și Polonia sunt țările din prima linie și cele două se ajută reciproc când este vorba de interesele zonale, susținute tacit de către SUA.

Conservatorii europeni au o poziție clară împotriva expansiunii Rusiei în regiune și pentru stabilirea unui echilibru în care SUA să dispună de un rol major. În Polonia și România rusofobia este la cote ridicate datorită trecutului istoric extrem de complicat în relația cu Federația Rusă și care cuprinde războaie și anexări de teritorii.

La dispoziția Republicii Moldova se află un ajutor de aproape 600 de milioane de euro, însă acest ajutor financiar este condiționat de implimentarea unor reforme. Prima condiție o reprezintă justiția, căci contribuabilul european nu este de acord să arunce cu bani și moldovenii să fie din ce în ce mai săraci, iar politicienii moldoveni din ce în ce mai bogați.

Europenii sunt nemulțumiți că s-a vorbit mult despre justiție în ultimii ani dar reformele nu s-au făcut deloc. Cei vinovați de furtul miliardului sunt liberi și nu se întrevede ca cineva să mai plătească pentru acest lucru, banii fiind luați de la moldoveni și reintroduși în sistemul bancar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *