Moldova

Comunistul Iurie Muntean m-a insultat în public

Vreau să vă povestesc despre o întâlnire de pomină cu comuniştii la Cahul, la care deputatul Iurie Muntean m-a insultat de faţă cu toată lumea. S-a întâmplat pe 28 august 2010. Adunarea a început cu un scandal. La un moment dat, lui Muntean i s-a părut că în sală filmează un agent de-al lui Ion Butmalai. Furios, ridicându-se de la masă şi răsturnând paharul cu apă din faţa sa, a început să strige şi să-i ceară cameramanului să părăsească sala. Eu, aflându-mă în rândul întâi, nu am răbdat şi i-am spus lui Muntean că în R. Moldova legea garantează libertatea cuvântului şi mass-media.

Cu chiu, cu vai, sala s-a liniştit şi oaspeţii comunişti au început să promoveze, în limba rusă, ideea boicotării referendumului. Am crezut că măcar Muntean va vorbi în limba noastră strămoşească, dar degeaba. Atunci, m-am ridicat şi i-am cerut să ne vorbească în limba de stat, să dea pildă şi celorlalte minorităţi din sală. Însă Muntean, arătând cu mâna spre mine, a spus în limba rusă: „Eu mă uit la zâmbetul prostesc al acestei doamne şi îmi dau seama cât e ea de nefericită”. Dezamăgită şi jignită, am părăsit sala.

Sunt profund indignată că avem în Parlament astfel de deputaţi, care nu cunosc legile ţării şi nu-şi onorează neamul care îi ţine la putere. Chem toţi cetăţenii să ne trezim din „somn de moarte”, să venim la referendum şi să ne alegem singuri preşedintele ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *