Moldova

Comuniştii chiulesc de la Parlament. Fracţiunile AIE vor să-i pedepsească

12.01 Valeriu Streleţ (PLDM) subliniază importanţa zilei de astăzi. Pe 23 iunie 1990, Sovietul Suprem al RSSM a adoptat declaraţia de suveranitate.

11.56 Nicolae Juravschi (PLDM) aminteşte că astăzi, 23 iunie,  se împlinesc 20 de ani de la fondarea Comitetului Naţional Olimpic al RepubliciiMoldova. 

11.37 Deputatul PL Gheorghe Brega prezintă relatează cazuri de corupţie şi furturi de materiale de construcţie comise de primarii comunişti din satele raionului Briceni şi Lipcani în urma inundaţiilor din 2008.

11.30  În instituţiile de învăţământ superior, viitorii studenţi ar putea alege specialităţile arhivistica, managementul patrimoniului cultural, studiul religiilor şi slavistica. Un proiect de completare a Nomenclatorului domeniilor de formare profesională şi al specialităţilor pentru pregătirea cadrelor în instituţiile de învăţămînt superior, ciclul I, a fost adoptat în prima lectură. 

11.11 Viorel Chetraru, directorul Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, propune completarea unor articole privind spălarea de bani şi lupta împotriva terorismului, contracarea corupţiei şi conflictul de interese din Codul Contravenţional. 

11.07 Deputaţii au votat în prima lectura proiectul de lege privind monumentele de for public (busturi, statui, sculpturi, socluri etc.)

10.46 Deputaţii examinează un proiectul nr 710 privind Legea achiziţiilor Publice. Proiectul este adoptat în prima lectură. Mihai Ghimpu cere clarificarea funcţiei pe care o are Agenţia Achiziţiilor Publice. 

10.30 Fracţiunile PL şi PLDM solicită sancţionarea deputaţilor comunişti care lipsesc nemotivat de la şedinţe. Ei propun lipsirea lor de salarii, maşini şi telefoane de serviciu. Lupu a încurajat deputaţii să elaboreze în comisii unui proiect de modificare a regulamentului Parlamentului ce ar permite sancţionarea mai aspră a deputaţilor chiulangii. 

10.20 La şedinţa Parlamentului sunt prezenţi doar 51 de deputaţi. Fracţiunea PCRM nu s-a prezentat. De asemenea, se află în deplasare Valeriu Ghileţchi (PLDM), Liliana Palihovici (PLDM) şi Chiril Lucinschi (PLDM).

 
Sursa Video:Privesc.eu

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *