Politică

Comisia de anchetă: a doua zi Valeriu Zubco a făcut şedinţă cu procurorii

Despre aceasta a declarat preşedintele Comisiei parlamentare pentru elucidarea circumstanţelor incidentului de la Făleşti, Anatolie Zagorodnîi, după audieri la care a participat şi procurorul general interimar, Andrei Pântea, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele comisiei a spus că declaraţiile făcute de către persoanele participante la vânătoare au fost asemănătoare cu ale celor audiaţi în teritoriu, adică „trase la indigo”, a menţionat Anatolie Zagorodnîi.

Potrivit lui, audierile au arătat că lista persoanelor audiate trebuie să fie lărgită, în ea fiind incluşi suplimentar Alexandru Jizdan, ofiţer de la Ministerul Afacerilor Interne, şi Dorin Damir, şeful companiei „Arguz”. De asemenea, vor fi audiaţi şi doi medici de la „Aviasan”, care l-au operat pe tânărul ucis la vânătoare.

Astăzi, 2 februarie, vor fi audiaţi operatorii de telefonie mobilă pe subiectul posibilelor convorbiri telefonice cu implicarea participanţilor vânătoarei din Pădurea Domnească.

Vineri, 1 februarie, au fost audiate opt persoane, printre care ex-directorul Agenţiei „Moldsilva”, Ion Lupu, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel, Gheorghe Creţu, care este învinuit de uciderea din imprudenţă a tânărului şi preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca.

Luni va fi audiat ex-procurorul general, Valeriu Zubco. El nu s-a prezentat la audieri vineri, invocând motive de sănătate. Marţi, 5 februarie, vor fi audiate primele persoane în stat, inclusiv premierul Vlad Filat, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, liderul PL, Mihai Ghimpu.
 
Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *