Coloana a cincea în sutane /// Serviciile speciale ruse păstrează arme în bisericile patriarhiei ruse!

publicat în Actualitate pe 26 Decembrie 2018, 07:20

„În primele zile ale invaziei rusești din Crimeea, armele erau păstrate în bisericile ce aparține Patriarhiei ruse”. Declarația aparține șefului Mejlis-ului poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov.El a relata ce a văzut-o cu ochii săi. "Probabil că nu aș vorbit atât de aprins, dacă n-aș fi văzut cu ochii mei în Crimeea cum erau păstrate armele în bisericile Mitropoliei Rusiei. Chiar din primele zile ale invaziei rusești, oamenii care au fost transferați de pe teritoriul Krasnodarului în Crimeea, au primit arme care erau păstrate în bisericile ce aparțineau Patriarhiei Moscovei", a subliniat el.În opinia lui Refat Chubarov, la acel moment biserica ortodoxă din Ucraina, din subordinea patriarhiei ruse, primea instrucțiuni directe de la Moscova. Acesta a mai adăugat că „nici o biserică sau centru religios nu ar trebuie să execute instrucțiunile altui stat”.

Informația privind implicarea bisericilor din subordinea Moscovei în acțiuni subversive împotriva statului ucrainene, ce au ca scop final lichidarea statalității Ucrainei a fost confirmată anterior de către renumitul jurnalist ucrainean Vitalii Portnikiov.

Amintim că recent, Letonia a fost zguduită de un puternic scandal. Documente din arhiva KGB publicate în presă în Letonia relevă că mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ruse de la Riga, Aleksandr (Kudreașov), este agent al serviciilor secrete ruse, recrutat în anii ’80 sub pseudonimul "Citateli" (cititorul – n.red.).