Guvern

Citeşte priorităţile Guvernului pentru primul trimestru al anului 2011

Din prima categorie fac parte următoarele proiecte şi programe naţionale: Programul naţional de eficienţã energeticã pe anii 2011-2020, Programului naţional privind constituirea reţelei ecologice naţionale, a Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei naţionale de management integrat al frontierei de stat pe anii 2011-2013 şi a Programului naţional de dezvoltare a asistenţei medicale urgente pe anii 2011- 2015. 
De asemenea, potrivit Info-Prim Neo, urmează să fie aprobat Programul de valorificare a terenurilor noi şi de sporire a fertilitãţii solurilor pentru anii 2011, precum şi Strategia Naţionalã anticorupţie (2011- 2015), Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogicã la televiziunea digitalã terestrã. 

Dintre proiectele de legi care se vor examina şi aproba de către Executiv sunt proiectul Legii bugetului pentru anul 2011. Acesta va fi discutat la începutul lunii martie, după cum a declarat anterior şi ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă. Alte proiecte de legi, care vor fi incluse în agendă sunt: proiectele legilor cu privire la poştã, cu privire la serviciul public de alimentare cu apã şi canalizare, cu privire la ape, care sunt prevăzute de implementarea Programului Compact, finanţat de corporaţia americanã Provocãrile Mileniului. O altă prioritate este şi aprobarea Codului educaţiei, noul document care a fost elaborat anul trecut, când Ministerul Educaţiei era condus de Leonid Bujor.

Actele normative care urmează să fie examinate sunt şi ele importante. Printre acestea, putem enumera hotãrârile cu privire la crearea Agenţiei Arheologie, cu privire la crearea Consiliului pentru promovarea proiectelor investiţionale, cu privire la Regulamentul de colaborarea dintre instituţiile de învãţãmânt şi asociaţiile obşteşti ale pãrinţilor, hotãrârea cu privire la indexarea prestaţiilor de asigurãri sociale de stat şi altele.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *