Actualitate

Circa 2.000 de locuitori din Căuşeni vor fi conectaţi la sistemul central de canalizare

Muncitorii lucrează de zori şi pînă noaptea pentru a reuşi darea în exploatare a sistemului în mai puţin de o lună.

„Sunt aproximativ 600 de case care vor beneficia de canalizare”, a spus Corjan Petru, şef de şantier.

Lucrările au început în primăvara anului trecut, iar pînă acum au fost instalate peste 8 km de reţea.

„Deja toate străzile care erau de pe valul lui Trăian sînt practic conectate la ţeava de canalizare. Acum sîntem la finele proiectului", a menţionat Nicolae Gorban, preşedintele raionului Căuşeni.

„Astăzi sîntem în vizită de monitorizare la construcţia sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Trăian din Căuşeni. Deci noi o dată la două săptămîni inspectăm proiectele noastre ca să vedem dacă apar probleme dacă lucrările merg conform graficului", a precizat Maria Culeşov, şefa Agenţiei de Dezvoltare Sud.

Beneficiarii proiectului spun că aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor pentru a fi conectați cît mai curînd la sistemul de canalizare centralizat.

Conectarea noului sector din oraşul Căuşeni face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede şi renovarea capitală a staţiei de epurare din oraş, care nu a fost reparată de decenii. A doua etapă urmează să fie implementată în 2019 iar costul lucrărilor se ridică la peste 60 de milioane de lei. Aproape jumătate din locuitorii orașului Căușeni au acces la sistemul centralizat de canalizare.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *